VNU

Revalidatiefonds Ideeprijs

Hieraan kan iedereen met een goed idee meedoen.

 • Icehandbike

  15 maart, 2012

  De icehandbike ideaal voor sportieve mensen. Het is een standaard vastframe handbike, waarbij het standaard voorwiel is vervangen door een voorwiel met een band met spikes. Dit voorwiel is het trekkend, sturend en remmend gedeelte van de fiets.Aan de achterzijde van deze handbike zijn de wielen vervangen door een constructie met schaatsen.

  Lees meer >>

 • Beensteunen voor (ice)handbike

  15 maart, 2012

  Voor de icehandbike, die ook meedingt voor de ideeprijs, zijn speciale beensteunen ontwikkeld, die breder inzetbaar zijn en een algemener doel dienen voor mensen die veel gebruik maken van (ice)handbikes. De nieuwe beensteunen ondersteunen de knieholtes. Dit geeft aan de benen ook een grotere ondersteuning, waardoor er geen pijnklachten aan de benen en onderrug ontstaan.

  Lees meer >>

 • 55plustoolbox.nl

  7 maart, 2012

  Met de groeiende groep 50-plussers in Nederland, neemt ook het aantal bedrijven toe dat graag voor deze doelgroep actief wil zijn. MKB-bedrijven zitten met vragen over deze doelgroep.De 55plustoolbox biedt bedrijven, ontwerpers en marketeers achtergrondinformatie over de doelgroep, onderzoeks- en ontwerpmethodieken voor de doelgroep en cases als de tassendrager, de grijphulp, ouderen inlevingstool.

  Lees meer >>

 • EmotieMeetsysteem

  6 maart, 2012

  Het EmotieMeetSysteem is een domotica-systeem dat in staat is om (vroeg)tijdig opkomende onrust bij mensen met een verstandelijke beperking te detecteren en te beïnvloeden, zodat het gebruik van middelen & maatregelen kan worden teruggedrongen en gevaarlijke situaties voor andere bewoners en begeleiders zoveel mogelijk worden voorkomen.

  Lees meer >>

 • BlueCall phone

  6 maart, 2012

  BlueCall Phone is een softwaretoepassing voor smartphones voor mensen met beperkingen. BlueCall Phone kan telkens opnieuw ingevuld worden op maat volgens de mogelijkheden en wensen van de gebruiker. Indien nodig begeleidt een professionele coach of mantelzorger de gebruiker bij het invoeren van de informatie.

  Lees meer >>

 • Autostop voor rollators

  6 maart, 2012

  Een belangrijk risico bij gebruik van een rollator is de ongecontroleerde toename van de snelheid op het moment dat de gebruiker met de rollator een helling afloopt. AutoStop is een voorziening die ervoor zorgt dat de snelheid van de rollator niet ongecontroleerd toeneemt. Daartoe wordt de snelheid van de rollator continu gemeten en gemonitord door een kleine computer.

  Lees meer >>

 • The Simple truth

  6 maart, 2012

  The Simple Truth is een applicatie voor smartphones, die jongeren een houvast biedt bij het indelen van hun taken. Vooral jongeren met een beperking op het gebied van het autistische spectrum.

  Lees meer >>

 • Privacy Pictogrammen

  6 maart, 2012

  Het projectidee is om een set van pictogrammen te ontwikkelen voor alle zorg- en welzijnssites in Nederland. De verschillende pictogrammen moeten bezoekers direct laten zien wat het privacy- en disclaimerbeleid van de website of het portaal is.

  Lees meer >>

 • Digikoken

  6 maart, 2012

  Digi-koken helpt mensen met een beperking om zelfstandig hun eten te bereiden. In de keuken van de cliënt staat een touchscreen. Hierop staat een menu waarop de maaltijd kan worden gekozen en aan de hand waarvan het gerecht kan worden bereid. De keuzes worden weergegeven door middel van foto’s en filmpjes.

  Lees meer >>

 • Werkkar

  5 maart, 2012

  Mensen met dementie hebben soms nog steeds werklust. Om hen een activiteit te geven zou een mand met zakken van verschillend gewicht gegeven kunnen worden, die makkelijk vervoerd kan worden.

  Lees meer >>

 • Bakboom

  5 maart, 2012

  Ouderen kunnen door bepaalde ziekten, zoals dementie, verward zijn, waardoor met name mannen wel eens op ongeschikte plaatsen urineren. Door een boom of ander uitnodigend voorwerp te plaatsen, met een makkelijk schoon te maken bak eronder kan dit opgelost worden.

  Lees meer >>

 • Medical Independent Assistant

  28 februari, 2012

  Apparaat voor planning, inname en controle van medicatie voor demente ouderen. Het apparaat geeft een signaal wanneer de medicatie ingenomen moet worden. Sensoren controleren de daadwerkelijk inname.

  Lees meer >>

 • Medicijnbekertje

  28 februari, 2012

  Het idee is een slim en simpel ontworpen bekertje waarmee medicijnen makkelijk ingenomen kunnen worden. Door een rooster in de beker waar het medicijn opligt, komt het direct in de mond en is er maar 1 hand nodig om het medicijn in te nemen.

  Lees meer >>

 • Mealhelp

  28 februari, 2012

  Placemat met extra grip, voorzien van een houder voor een bord en een houder voor een drinkbeker. De doelgroep van de Mealhelp bestaat uit ouderen en mensen met een lichamelijke beperking. De Mealhelp helpt voorkomen dat het eten en drinken omvalt of verschuift.

  Lees meer >>

RSS