VNU

Firevaned Productprijs

Voor het meest innovatieve product dat de afgelopen twee jaar op de markt is gebracht.

 • Coral

  22 maart, 2012

  Coral van Handicare is een volledig modulair systeem dat naar keuze van de gebruiker wordt ontworpen: als eenvoudige kruk, met of zonder armleggers, met of zonder lage rugleuning, maar ook als volwaardige stoel met een hoge rugleuning en opklapbare armleggers. Deze laatste uitvoering kan ook nog verrijdbaar worden middels 4 zwenkwielen met rem.

  Lees meer >>

 • Mountain Trike

  16 maart, 2012

  De Mountain Trike is een handbewogen off road rolstoel. Eigenlijk is het meer een mountainbike en dit is ook in het design te zien. Met Mountain Trike is op moeilijk begaanbaar terrein te rijden, zoals onverharde wegen sneeuw, bossen, heuvels en zelfs het strand, maar  uiteraard ook gewoon op de weg.


  Lees meer >>

 • Optelec Clearreader

  12 maart, 2012

  Intuïtief te gebruiken voorleesapparaat met veelzijdige functies. Voorleessystemen zijn ontworpen voor mensen die, bijvoorbeeld als gevolg van een achteruitgaande visus, niet zelfstandig meer kunnen lezen.

  Lees meer >>

 • Zitzi Carseat Pro

  9 maart, 2012
  Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en dat alles verpakt in een fraai design. De Zitzi Carseat Pro is een compact autostoeltje dat een unieke, ergonomische mobiliteitsoplossing biedt voor kinderen met een fysieke beperking of chronische aandoening. Met als voornaamste resultaat een verbetering van de kwaliteit van leven voor de jonge gebruikers, hun ouders en begeleiders.

  Lees meer >>

 • Re-control iPad

  9 maart, 2012

  De app Re-Control bedient deuren, ramen, gordijnen, verlichting, liften, verstelbare bedden, telefoon en televisie via de ipad. In feite is het mogelijk om via de tablet alle apparaten te bedienen die stroom hebben en aan te sturen zijn met de app Re-Control via infrarood, hoogfrequente signalen, bluetooth of via je een draadloos netwerk. Het product is geschikt voor mensen met ernstige lichamelijke beperkingen.

  Lees meer >>

 • Innovatief badkamerconcept

  9 maart, 2012

  BANO heeft een concept ontwikkeld voor de gebruiker én de verzorgenden van badkamers in zorg- en ziekenhuizen. Naast de prachtige vormgeving is dit badkamerconcept zorgvuldig afgestemd op de vaak beperkte beschikbare ruimte in zorg- en ziekenhuis complexen.

  Lees meer >>

 • Trophy 20

  9 maart, 2012

  Handicare – mobiliteit heeft een nieuwe innovatieve comfortscooter voor mensen met mobiliteits- en toegankelijkheidsproblemen: de Trophy 20. Deze bekroonde scootmobiel is grensverleggend op het gebied van comfort, veiligheid en design.

   

  Lees meer >>

 • HouseMate

  9 maart, 2012

  Met de HouseMate kan men met één schakelaar draadloos mobiel telefoneren, omgevingsfuncties bedienen, alarmeren en nog meer. De software maakt gebruik van een Android Smartphone en een speciale makkelijk te bedienen schakelaar. Als de software start, zoekt deze draadloos verbinding met de HouseMate hardware.

  Lees meer >>

 • Clover Easy

  7 maart, 2012

  De nieuwe zeer gebruiksvriendelijke hendel Damixa Clover Eays is gebaseerd op de principes van de "Design for Everyone" waarop het ontwerp gericht is op gebruikers met verschillende behoeften en waar de stijl op hetzelfde moment een grote aantrekkingskracht uitoefent.  Damixa gaat er vanuit dat iemand met pinkkracht, de kraan moet kunnen gebruiken, zodat iedereen een gelijke kans heeft om zelfstandig te functioneren in het dagelijks leven.

  Lees meer >>

 • Decrupe

  7 maart, 2012

  De producten van Decupré zijn onder te verdelen in lig- en zitsystemen, die decubitus voorkomen. Het unieke aan zowel de lig- als de zitsystemen is dat daar waar de druk op het lichaam het hoogste is en daar waar decubitus het meeste voorkomt er op een eenvoudige manier totale drukontlasting kan worden gerealiseerd.

  Lees meer >>

 • Darwing

  7 maart, 2012

  Darwing is een nieuwe dynamische armondersteuning, die de voordelen van eerdere typen armondersteuning combineert en waarbij zwaartekrachtcompensatie zelfstandig kan worden aangepast, zodat eventuele sterkere ondersteuning ook mogelijk is, bijvoorbeeld bij het optillen van een zware beker.

  Lees meer >>

 • Rolstoelauto

  7 maart, 2012

  Freedom Motors heeft een aanpassing ontworpen die het gebruik maken van een autovoertuig voor rolstoelgebonden passagiers vereenvoudigd en tevens aangenamer maakt. Door een unieke bodemverlaging hebben rolstoelgebonden passagiers net zoveel zicht naar buiten als alle andere inzittenden.

  Lees meer >>

 • EasyHomeLift

  7 maart, 2012

  De EasyHomeLift is een compacte lift, die overal in huis geplaatst kan worden. Hierdoor kunnen minder valide personen langer thuis blijven wonen. Er is geen liftschacht nodig, maar alleen een kleine uitsparing in het plafond.

  Lees meer >>

 • Blocker remsysteem

  6 maart, 2012

  Het blocker Remsysteem is een rem, die automatisch blokkeert wanner iemand opstaat uit een rolstoel. Speciaal ontwikkeld om meer vrijheid te bieden aan mensen die zelfstandig op kunnen staan uit hun rolstoel, maar daarbij nog wel eens vergeten deze op de rem te zetten.

  Lees meer >>

 • Freevox Touch

  5 maart, 2012

  De Freevox Touch lijkt op een horloge, maar is veel meer; het is een draagbaar hulpmiddel. Vele blinden en slechtzienden lopen met verschillende hulpmiddelen rond; de FreevoxTouch verenigen een deel van deze hulpmiddelen.

  Lees meer >>

 • Rollz Motion

  5 maart, 2012

  Vaak bezitten mensen die minder mobiel zijn geworden een rollator én een rolstoel, maar met het innovatieve ontwerp van de Rollz Motion hoeft iemand maar een aanschaf te doen. Dit nieuwe concept, een rollator die eenvoudig transformeert in een rolstoel (en weer terug) zorgt ervoor dat je bewegingsvrijheid zo groot mogelijk blijft.

  Lees meer >>

 • RSX

  28 februari, 2012

  De RSX is een innovatieve rolstoel, waar speciaal aandacht voor de vering is. Bijna in elk transportmiddel of voorwerpen als een matras is veel aandacht voor de vering. Rolstoelgebruikers krijgen tijdens de dagelijkse activiteiten veel schokken te verduren, waardoor vering onontbeerlijk is.

  Lees meer >>

 • Mobeli QuattroPower

  28 februari, 2012

  Able2 maakt al jaren mobiele wandbeugels. Door sterke speciale rubberen zuignappen, geschikt voor zowel gladde als licht gestructureerde tegeloppervlakken, worden de beugels gemonteerd. De QuattroPower heeft 4 zuignappen. Alle handgrepen zijn voorzien van een uniek nieuw veiligheidssysteem. De eerste en enige handgreep waarbij permanent de vacuümstand en daarmee de echte hechtkracht wordt gemeten en gecontroleerd.

  Lees meer >>

 • ScoutCrawler

  28 februari, 2012

  ScoutCrwaler is een outdoor aandrijfsysteem voor manuele rolstoelgebruikers. Outdoor omstandigheden zoals zand, sneeuw, bosondergrond of gras zijn met deze innovatieve rubsbandaandrijving probleemloos te berijden.

  Lees meer >>

 • NuDrive

  28 februari, 2012

  Innovatief aandrijfsysteem voor rolstoelgebruikers die op eigen kracht willen voortbewegen. NuDrive is een uitstekende aanvulling op het hoepelen en een voordelig en gezond alternatief voor elektrische rolstoelaandrijfsystemen.

  Lees meer >>

 • Permobil M400 Corpus 3G

  28 februari, 2012

  De nieuwe M400 Corpus 3G is een elektronisch aangedreven rolstoel met innovatieve middenwielaandrijving. De M400 Corpus 3G is voorzien van het nieuwe ‘Climbing and Tracktion Link-systeem’ (klim- en tractiekoppelsysteem). Het Climbing and Tracking Link-systeem verbindt de aandrijfwielen met de zwenkwielen. Het koppelsysteem biedt volledige stabiliteit; vooral bij het nemen van obstakels en het rijden over uiteenlopende bodemoppervlakken.

  Lees meer >>

 • Kindertilliften

  28 februari, 2012

  Actieve kindertillift, die er voor zorgt dat transfers gemakkelijke plaatsvinden, restmogelijkheden benut worden en blijven. Actieve tilliften zijn al langer op de markt, echter dit is de eerste actieve tillift die geschikt is voor kinderen met een beperking, waardoor onder andere alledaagse handelingen vergemakkelijkt worden.

  Lees meer >>

 • Eurosleutel

  28 februari, 2012

  Personen met een functiebeperking en ouderen hebben vaak de grootste moeite om buitenshuis toegang te krijgen tot aangepaste voorzieningen zoals, toiletten, toegangsdeuren, liften etc. Door het cilinderslot eenvoudig te vervangen door een Eurosleutelcilinder  behoort dat probleem tot het verleden.

  Lees meer >>

RSS