VNU

Fonds Nuts Ohra Startersprijs

Voor het meest veelbelovende product of concept van een startende ondernemer of startend bedrijf.

 • Bedieningsstok met handbeugel

  13 maart, 2012

  De Hoogstraat ontwikkelde speciale bedieningsstokken, waarmee mensen met een beperking, touchscreens, zoals bij een iPad, kunnen bedienen. Deze bedieningsstokken kunnen aangepast worden aan de restmogelijkheden van de gebruiker.

  Lees meer >>

 • Ulna systeem

  9 maart, 2012
  Met de Ulna deurklinken open je de deur met je onderarm en niet met je handen!
  Hierdoor komt men niet meer direct in contact met één van de grootste bronnen van bacteriën; de deurklink. Hierdoor zijn ze erg geschikt voor zorginstellingen en ziekenhuizen, maar ze kunnen ook in huis en op kantoor voordelen bieden.

  Lees meer >>

 • Stichting Kind en Hulphond

  9 maart, 2012

  Stichting Kind en Hulphond is een stichting die zich specialiseert in het opleiden van kinderhulphonden d.m.v. teamtraining voor kinderen met een lichamelijke beperking. Bij Stichting Kind en Hulphond wordt de opleiding verzorgd van kind en kinderhulphond d.m.v. teamtraining, gegeven door een trainer van Stichting Kind en Hulphond met het kind en het hele gezin in eigen huis en omgeving.

  Lees meer >>

 • De Ledwalk

  9 maart, 2012

  De Ledwalk is een zeer functionele vloerverlichting die in het donker geheel automatisch inschakelt bij beweging. Het is een handzaam apparaat dat onder nagenoeg elk bed of elke kast past, zodat het beweging bij nachtelijk opstaan detecteert. Door gebruik van de Ledwalk wordt de kans op vallen en struikelen in het donker kleiner.

  Lees meer >>

 • Carebro

  9 maart, 2012

  Iedereen heeft in en om zijn huis veel apparaten die je moet bedienen door middel van schakelaars, drukknoppen, koordjes, stekkers, enz. Daarvoor heb je meestal je handen nodig en het vraagt vaak een fijne motoriek. Maar wat als je dit door je beperkingen niet kunt? Met Carebro kunnen mensen met ernstige lichamelijke beperkingen met hun brein direct huishoudelijke apparaten of de computer bedienen.

  Lees meer >>

 • Coachend Zorgen

  6 maart, 2012

  Zorgend coachen combineert een persoonlijk aanpak van begeleiders met techniek. De persoonlijk begeleider of de verwant stelt samen met cliënt een dagschema op in een digitaal planbord. Met behulp van dit dagschema kan de cliënt stapje voor stapje een voor hem voorheen moeilijke taak geheel zelfstandig uitvoeren.

  Lees meer >>

 • SpringUp

  6 maart, 2012

  Huidige sta-op-stoelen zijn bedoeld om de zelfredzaamheid te vergroten. Deze voorzieningen werken echter averechts: ze maken veel gebruikers passief, onzeker en afhankelijk. De SpringUp verschilt van andere sta-op-stoelen omdat de SpringUp een natuurlijke ondersteuning tijdens het opstaan biedt waar de elektrische sta-op-stoel de sta-op-beweging in zijn geheel over neemt van de gebruiker waardoor deze zelf geen spierkracht hoeft in te zetten.

  Lees meer >>

 • Lewis zitsysteem

  6 maart, 2012

  Het zitsysteem wordt op een snelle en verantwoorde wijze in iedere (rol)stoel ingebouwd. Het kan op verschillende manieren worden gemonteerd op het frame van de rolstoel. Dit naar gelang de wens van de gebruiker. Het Lewis zitsysteem legt, in overleg met de arts of therapeut, een vooraf bepaalde houding op aan de gebruiker.


  Lees meer >>

 • Mijn digitale poli

  28 februari, 2012

  Een medisch Facebook à la You Tube en Tom Tom met spectaculaire 3D beelden  en persoonlijke informatie, dat is de service die patiënten van gynaecologe Clasien vd Houwen ontvangen. Van der Houwen biedt patiënten een digitale poli aan met persoonlijke voorlichting over de geplande behandelingen. Het kost altijd veel tijd om  alles uit te leggen en dan nog begrijpt de patiënt niet altijd alles.

  Lees meer >>

 • Ventisit

  28 februari, 2012

  Het Ventisit kussen werd oorspronkelijk ontwikkeld om het overmatig zweten op een ligfiets tegen te gaan. De open structuur van het Ventisit materiaal zorgt voor een doeltreffende ventilatie. Ook is het materiaal comfortabel door zijn duidelijk aanwezige maar niet te zachte vering.

  Lees meer >>

 • Kindertrapleuning

  28 februari, 2012

  Extra laaggeplaatste leuning met een kleinere diameter, speciaal voor kinderen. Kinderen vallen regelmatig van de trap doordat ze niet voldoende steun kunnen nemen aan de trapleuning. De kindertrapleuning is afgestemd op hun hoogte en kleine handen.

  Lees meer >>

 • HaakM

  28 februari, 2012

  De haakM is voor iedereen die problemen ondervindt met het omdoen van zijn of haar armband of horloge. Door dit handige hulpmiddel dat bestaat uit een haak, koordje en een kraaltje, kan de sluiting van een armband of horloge beter op zijn plaats worden gehouden met de andere hand.

  Lees meer >>

 • Layer Zonder Drempels

  28 februari, 2012

  Gratis mobiele applicatie die toegang geeft tot de snel groeiende database NaviDisa: Navigation for Disabled people. Binnen deze database worden Points Of Interest verzameld, die specifiek voor mensen met een beperking interessant zijn, maar ook praktische informatie zoals aangepaste toiletten en parkeerplaatsen.

  Lees meer >>

 • Beeldhorloge

  28 februari, 2012

  Het Beeldhorloge is voor mensen die niet kunnen klokkijken en voor mensen met behoefte aan extra structuur, zoals mensen met een verstandelijke beperking, autisme of beginnende dementie.

  Lees meer >>

RSS