VNU

Revalidatiefonds Ideeprijs

 • Autostop voor rollators

  28 maart, 2012

  Een belangrijk risico bij gebruik van een rollator is de ongecontroleerde toename van de snelheid op het moment dat de gebruiker met de rollator een helling afloopt. AutoStop is een voorziening die ervoor zorgt dat de snelheid van de rollator niet ongecontroleerd toeneemt.

  Lees meer >>

 • Beensteunen voor (ice)handbike

  28 maart, 2012

  Bij alle lage vastframe handbikes is het een groot probleem dat de afstand tussen het zittend gedeelte en het volgend steunend gedeelte, voor de voeten/enkels, te groot is. Bij een tocht over een langere afstand gaan de benen teveel doorhangen, dat geeft naast moeheidsverschijnselen ook pijnklachten in benen en onderrug. De nieuwe beensteunen ondersteunen de knieholtes.

  Lees meer >>

 • EmotieMeetSysteem

  28 maart, 2012

  Het EmotieMeetSysteem is een domotica-systeem dat in staat is om (vroeg)tijdig opkomende onrust bij mensen met een verstandelijke beperking te detecteren en te beïnvloeden, zodat het gebruik van middelen en maatregelen kan worden teruggedrongen en gevaarlijke situaties voor andere bewoners en begeleiders zoveel mogelijk worden voorkomen.

  Lees meer >>

 • Icehandbike

  28 maart, 2012

  Het is een standaard vastframe handbike, waarbij het standaard voorwiel is vervangen door een voorwiel met een band met spikes. Dit voorwiel is het trekkend, sturend en remmend gedeelte van de fiets. Aan de achterzijde van deze handbike zijn de wielen vervangen door een constructie met schaatsen.

  Lees meer >>

 • Mealhelp

  28 maart, 2012

  Placemat met extra grip, voorzien van een houder voor een bord en een houder voor een drinkbeker. De doelgroep van de Mealhelp bestaat uit ouderen en mensen met een lichamelijke beperking. De Mealhelp helpt voorkomen dat het eten en drinken omvalt of verschuift.

  Lees meer >>

RSS