VNU

Fonds Nuts Ohra Startersprijs

 • Bedieningsstok met handbeugel

  26 maart, 2012

  De Hoogstraat ontwikkelde speciale bedieningsstokken, waarmee mensen met een beperking, touchscreens, zoals bij een iPad, kunnen bedienen. Deze bedieningsstokken kunnen aangepast worden aan de restmogelijkheden van de gebruiker.

  Lees meer >>

 • Beeldhorloge

  26 maart, 2012

  Het Beeldhorloge is voor mensen die niet kunnen klokkijken en voor mensen met behoefte aan extra structuur, zoals mensen met een verstandelijke beperking, autisme of beginnende dementie. Maar ook voor mensen die graag een extra geheugensteuntje willen.

  Lees meer >>

 • Carebro

  26 maart, 2012

  Met Carebro kunnen mensen met ernstige lichamelijke beperkingen met hun brein direct huishoudelijke apparaten of de computer bedienen. Carebro pikt hersengolven op en beoordeelt deze en zet ze om in een signaal naar het betreffende apparaat.

  Lees meer >>

 • De Ledwalk

  26 maart, 2012

  De Ledwalk is een zeer functionele vloerverlichting die in het donker geheel automatisch inschakelt bij beweging. Het is een handzaam apparaat dat onder nagenoeg elk bed of elke kast past, zodat het beweging bij nachtelijk opstaan detecteert.

  Lees meer >>

 • Layer Zonder Drempels

  26 maart, 2012

  Layar Zonder Drempels laat POI’s zien, die speciaal geselecteerd zijn voor mensen met een beperking uit de NaviDisa. Denk hierbij aan locaties van aangepaste toiletten. Maar ook inspirerende zaken, zoals toneellessen voor mensen met een verstandelijke beperking of dansscholen voor rolstoeldansen.

  Lees meer >>

RSS