VNU

Ontwerpstudio

Mensen met een beperking lopen, ondanks de vele hulpmiddelen, nog wel eens tegen een probleem aan. Hiervoor heeft de Support Innovatieprijs de Ontwerpstudio ingericht tijdens de Supportbeurs van 9 t/m 12 mei. Iedereen kan hier terecht om een probleem te analyseren samen met een student ergotherapie en een student industriële vormgeving. Op basis van deze analyse schetst de student industriële vormgeving een hulpmiddel.

Wat kunt u met de Ontwerpstudio?

Iedereen is welkom bij de Ontwerpstudio; mensen met een probleem door hun beperking. Maar ook zorgmedewerkers die een terugkerend probleem bij hun cliënten zien of mantelzorgers met een goed idee voor een hulpmiddel zijn meer dan welkom om samen met de studenten aan de slag te gaan.

Hoe werkt het?

Iedereen kan tijdens een bezoek aan de beurs langskomen bij de stand van de Support Innovatieprijs en kijken of er ruimte is. maar u kunt nu ook al een plaatsje reserveren via de mail.

Uiteraard kunt u een voorkeur voor een dag en tijd aan ons doorgeven. We doen dan ons best om aan ieders wens te voldoen. Het gesprek met de studenten zal ongeveer een half uur duren. Daarna zal de student industriële vormgeving de tekening verder uitwerken. U ontvangt een kopie van het resultaat. 

Voor aanmelding mailt u naar m.klomp@vilans.nl o.v.v. uw naam , adresgegevens, telefoonnummer en voorkeursdag/tijdstip

Wij laten u dan zo snel mogelijk  weten voor welke dag en tijd u ingepland staat.

We zullen een aantal plaatsen reserveren voor spontane aanmeldingen tijdens de Supportbeurs.

Wedstrijd

Aan de Ontwerpstudio is een wedstrijd verbonden. U beoordeelt de gevonden oplossingen van de studenten en de wijze waarop ze uw probleem geanalyseerd hebben. De beste studenten winnen een prijs. Dus kom naar de Ontwerpstudio en leg uw probleem voor.  Het zou zomaar kunnen dat zij iets verzinnen dat uw probleem de wereld uit helpt. Na de beurs gaan we in gesprek  met het bedrijfsleven met als doel de kansrijke ideeën tot een product te brengen.